Viljattomat mustikkamuffinsit on ihanan nopeat ja helpot herkut valmistaa. Ja tällä reseptillä mehevä lopputulos on taattu. Kunhan vain maltat antaa muffinsien jäähtyä kunnolla ennen nauttimista. Nimittäin kylmänä nämä ovat ehdottomasti parhaimmillaan.

Hassua miten harvoin sitä tulee loppulopujen tehtyä muffinseja, vaikka niiden valmistus on niin vaivatonta ja nopeaa. Taas ihmettelin tätä samaa asiaa kaadellessani taikinaa muotteihin. Ehkä nyt sitten useammin..

Muffinseissa käytetään kookosjauhoja, mitä löytyy myös esimerkiksi blogistani reseptistä terveellisempi marjapiirakka. Viljattomina nämä ovat siis gluteenittomia, kuten kaikki blogini reseptit. Eikä näissä ole lainkaan valkoista sokeria.

Reseptistä tulee 6 muffinsia. Itse tykkään käyttää näissä yleensä tuoreita pensasmustikoita. Vaikka ne eivät tietenkään kotimaisia ole tähän aikaan vuodesta. Mikäli käytät pakastemarjoja, lisää HIEMAN kookosjauhojen määrää, koska pakastemarjoista tulee lisää nestettä muffinseihin. Pieni lisäys jauhoja kuitenkin riittää. Kookosjauhot kun imevät itseensä runsaasti nestettä verrattuna muihin jauhoihin.

Ja annathan muffinsien jäähtyä kunnolla ennen nauttimista! Moni leivonnainen on huippuhyvä pian uunista tulleena lämpimäisenä, mutta nämä ehdottomasti kylmänä. Voit vaikka tehdä mustikkamuffinsit illalla valmiiksi, ja antaa olla yön jääkaapissa. Aamupalapöydässä maistuvat varmasti.

Halutessasi voit lisätä taikinaan myös raakakaakaonibsejä. Ne sopivat mukaan oikein hyvin, mutta eivät toki ole välttämättömyys lopputuloksen kannalta.

Viljattomat mustikkamuffinsit, tarvitset:

  • 3/4 dl kookojauhoja (Lisää hieman jauhomäärää, jos käytät pakastemustikoita)
  • Lusikan kärjellinen ruokasoodaa
  • 1/2 tl vaniljauutetta
  • 1,25 dl maustamatonta soijajogurttia (voit käyttää myös esim. kookosmaitoa)
  • 3 kananmunaa
  • 2-3 rkl vaahterasiirappia (tai muuta haluamaasi makeutusta, esim. hunajaa)
  • 2 rkl gheetä (tai muuta sulaa rasvaa)
  • 1 dl tuoreita pensasmustikoita
  • 1-2 rkl raakakaakaonibsejä (ei välttämätön)

Tee näin

  • Sekoita keskenään märät aineet toisessa kulhossa, ja kuivat aineet toisessa. Yhdistä sitten seokset. Lisää lopuksi vasta mustikat varovasti taikinaan.
  • Maistele, ja lisää tarvittaessa makeutusta.
  • Kaada taikina kevyesti voideltuihin muffinivuokiin.
  • Paista muffinseja 175 asteisessa uunissa n. 30-35 minuuttia. (Koita esimerkiksi hammastikulla. Muffinsit ovat valmiit, kun tikkuun ei tartu mitään.)
  • Anna jäähtyä, ja herkuttele kun muffinsit ovat kylmiä.

Ihanaa viikonloppua!

❤️Vuokko

Onko Sinulla Instagram-tili? Tervetuloa siellä seuraamaan minua, ja juttujani enemmän. Tiliini pääset seuraavasta linkistä: itseahellien

Vastaa

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

WhatsApp chat