Kaakao on vaan jotain niin ihanaa. Oli sitä sitten ihan suklaapatukan tai -levyn muodossa, kakussa tai muussa leivonnaisessa. Ja ihanaa se on myös alaolevissa resepteissä. Enkä muuten nyt puhu ”tavallisesta” kaakaojauheesta tai maitosuklaasta, vaan kunnon raakakaakaosta.

Raakasuklaasta/kaakaosta kirjoittelin hieman pääsiäisen aikoihin jälkkärien yhteydessä. Raakakaakao on täyttä tavaraa hyvinvointiasi tukemaan, toisin kuin maitosuklaa. Maitosuklaassa kaakaopitoisuus on huomattavasti vähäisempi, ja valmistusprosessissa se menettää terveyshyötyjään. Maitosuklaaseen on lisätty mm. sokeria ja maitoa/maitojauhetta, ja saat siitä vaan turhaa energiaa, ja nopean verensokerin nousun aiheuttamaan väsymystä. Ja yleensä myös himon saada lisää ja lisää.

Terveellisissä suklaa resepteissä käytetään raakakaakaojauhetta. Molemmat ohjeet ovat niin gluteenittomia kuin maidottomiakin, eikä niissä ole valkoista sokeria.

Nämä sopivat nautittavaksi milloin vain haluat. Kannattaa kuitenkin huomioida ajankohdassa se, että kaakao sisältää kofeiinin sukuista teobromiinia, mikä piristää. Mikäli siis olet herkkäuninen. Itse en kyllä ole huomannut omalla kohdallani unensaantiin tämän vaikuttavan.

Samalla kun nautit näistä suklaisista herkuista, saat runsaasti kaakaon sisältämiä antioksidantteja ja magnesiumia. Suuri määrä kaakaon ainesosia myös vaikuttaa aivojesi mielihyvää tuottaviin välittäjäaineisiin.

Vaikka raakakaakaolla on todettu olevan terveyden kannalta suotuisia vaikutuksia, niin muista kuitenkin kohtuus. 1-3 rkl päivässä on suositeltu annos. Kaakaopavuissa on toksiineja ja alkaloideja, jotka ovat isoina määrinä myrkyllisiä.  Ja terveysvaikutuksistaan huolimatta sisältää  raakakaakao runsaasti energiaa, joten siksikin määrä kannattaa pitää maltillisena.

Raakasuklaassa/kaakaossa on se hyvä puoli, että se ei aiheuta samanlaista koukkua saada lisää ja lisää kuten sokerilliset maitosuklaat. Niimpä päiväannoksen pitäminen kohtuullisena onnistuu helpommin.

Jos et ole tottunut raakakaakaon makuun, kannattaa jauhetta laittaa ensin varovaisemmin ja lisäillä sen mukaan mikä hyvältä tuntuu.

Toivottavasti nautit alla olevista resepteistä! Molemmista ohjeista riittää kahdelle.

Raakasuklaa-chilismoothie

Chili tuo kivaa potkua tähän juomaan. Voit laittaa sitä toki enemmänkin kuin ohjeessa on jos haluat sitä potkua vielä vähän lisää! Tämä sopii parhaiten aamun juomaksi. Chili tunnetaan yhtenä tehokkaana aineenvaihdunnan vilkastuttajana, joten tämä smoothie käynnistää aineenvaihduntasi hyvin heti aamusta.
( Ja maistuu tämä smoothie myös hyvin ilman sitä chiliä, jos et voi/halua sitä käyttää)

 

Ohje
1 kypsä banaani (pidä etukäteen paloiteltuna pakkasessa jos haluat oikein kylmän juoman)
1 tölkki jääkaappikylmää kookosmaitoa
4 rkl raakakaakaojauhetta
1/2(-1) chili

Surauta kaikki ainekset blenderissä tasaiseksi. Kaada lasiin ja siivilöi päälle hieman raakakaakaojauhetta.

Hasselpähkinä-raakasuklaamousse

 
Ohje
1 kypsä banaani

1 oikein iso tai 2 pienempää avokadoa
n. 4-5 rkl raakakaakaojauhetta
n. 4-5 rkl hasselpähkinätahnaa (sokeriton)
1/2 dl kaura- tai mantelimaitoa
1-2 rkl vaahterasiirappia (tai muuta haluamaasi makeutusta kuten stevia, agavesiirappi tms.)

Aja kaikki ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehokkaalla blenderillä. Tarkista maku ja muokkaa tarvittaessa. Sitten vain lusikoimaan suuhun ja lumoutumaan tästä suklaisesta herkusta!

Mukavaa viikkoa!
❤️Vuokko

Onko Sinulla Instagram-tili? Tervetuloa siellä seuraamaan minua, ja juttujani enemmän. Tiliini pääset seuraavasta linkistä: itseahellien

Vastaa

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*