Nyt kannattaa käyttää satokauden tuotteet hyväksi, ja surauttaa syksyn supersmoothie tyrnistä, kurpitsasta ja mangosta. Niin hyvää ja niin terveellistä. Värikin on täydellinen pimenevään syksyyn.

Kurpitsoihin ei voi juuri nyt olla törmäämättä kaupoissa. Kannattaa ehdottomasti nauttia niistä kun tarjontaa riittää. Eri lajikkeiden ravintosisällöt voivat poiketa hieman toisistaan, mutta yleisesti  kurpitsojen todetaan olevan hyviä kuidun, antioksidanttien ja kivennäisaineiden lähteitä. Kurpitsa voi auttaa  myös painonhallinnassa. Se on nimittäin vähäkalorinen ja pitää mukavan pitkään yllä kylläisyyden tunnetta. Sanotaampa kurpitsasta myös, että sen sisältämät karotenoidit toimivat tulehdusta lievittävästi. Sopii minulle! Käytin tässä smoothiessa hokkaidokurpitsaa. Maultaan se on melko mieto, eikä sitä smoothiesta juurikaan erota.

Tyrni on todellinen superfood, ravintorikkain kaikista luonnonvaraisista marjoistamme. Se sisältää mm. C-, ja E-vitamiinia ja elimistöllesi hyödyllisiä rasvahappoja. Tyrnin maku on voimakas ja kirpsakka, mutta muuten makeaan smoothieen se sopii loistavasti.

Eikä tämän supersmoothien muutkaan ainesosat helli sinua pelkästään makunsa ansiosta. Tästä reseptistä tulee aika iso satsi, riittää hyvin kahdelle.

Syksyn supersmoothie

1 banaani

1 mango

1 hokkaidokurpitsa

1 dl tyrnimarjoja

2-3 dl kauramaitoa

1-2 tl raastettua sitruunankuorta

Tarvittaessa 1-2 rkl vaahterasiirappia (tai muuta haluamaasi makeutusta)

Halkaise hokkaidokurpitsa ja poista sisällä oleva rihmasto ja siemenet lusikalla tai jäätelökauhalla. Kuori kurpitsan puolikkaat ja paloittele. Keitä kurpitsanpaloja vedessä n. 15-20 minuuttia. Saat kypsät palaset nopesti jäähdytettyä siivilässä kylmän veden alla.    

Laita sitten kaikki smoothien ainekset tehosekoitimeen ja aja tasaiseksi. Tarkista maku, ja muokkaa tarvittaessa. Voit lisätä myös nesteen määrää jos haluat smoothiesta ohuemman.
Nauti!  

Lisää smoothievinkkejä löydät alta:

Chili-suklaasmoothie
Punajuurismoothie

Ihanaa alkanutta viikkoa!
❤️Vuokko

Olisi hienoa tavata Sinut myös somessa. Löydät minut Instagramista: @itseahellien
ja Facebookista: www.facebook.com/itseahellien/

Vastaa

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*