Kesä on kyllä ihan parasta aikaa syömisen(kin) suhteen. Tarjolla on valtava määrä erilaisia kotimaisia marjoja ja vihanneksia, mistä valita. Jaan sinulle nyt ohjeen kesäiseen smoothieen, missä kohtaavat makea mansikka ja kirpeä raparperi. Proteiinipitoisuutta lisätään jauheen muodossa.

Smoothieen käytetään proteiinijauhetta, joka on maustettu vaniljalla. Itse käytän Foodinin vanilja heraproteiinijauhetta. Todella hyvän maun lisäksi tämän valinnan puolesta puhuu muutama muukin seikka. Se ei sisällä yhtään säilöntä-, tai lisäaineita. Tämä proteiinijauhe on vähälaktoosinen, eikä sisällä lainkaan allergisoivaa kaseiinia. Sopii myös siis herkempivatsaisillekin. Makeutuksena tässä proteiinijauheessa toimii stevia.

Mikäli olet vegaani, tai muusta syystä et voi käyttää heratuotteita, löytyy useita vaihtoehtoja myös sinulle. On olemassa mm. riisi-, soija-, hamppu- ja herneproteiinijauheita. Näistä muistakin proteiinijauheista (ainakin osasta) löytyy myös vaniljan makuisia versioita.

Voit valita teetkö tämän smoothien psyllium kuitujauheella, vai ilman sitä. Sadassa grammassa psylliumia on lähes 90g kuitua! Niimpä lisäämällä psylliumia mukaan, teet hyvää vatsallesi ja suolistollesi.

Jos haluat smoothiesta ohuen ja juotavan, jätä psyllium pois. Se sakeuttaa smoothieta, tehden siitä enemmän lusikoitavan version.

Proteiinipitoinen mansikka-raparperi smoothie

Tästä määrästä riittää reilu annos yhdelle, tai pienemmät kahdelle.
Ohje
 
2 dl maustamatonta soijajogurttia tai luonnonjogurttia
3/4 dl vanilja heraproteiinijauhetta
2 dl mansikoita
1 dl raparperia
1-2 tl psylliumia (ei välttämätön)

Blendaa kaikki ainekset psylliumia lukuunottamatta tasaiseksi tehosekoittimella. Kun smoothie on sileää, sekoita halutessasi psyllium mukaan.

<3 Vuokko

Olisi hienoa tavata Sinut myös somessa. Instagram: @itseahellien. Facebook: Itseä hellien.


Vastaa

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

WhatsApp chat