*Yhteistyössä Ruohonjuuri

Enää on vaan vajaa pari viikkoa jouluun! Pähkäiletkö sinä vielä miten niitä läheisiä muistaisi? Vinkkaan sinulle tässä postauksessa yhden vaihtoehdon, millä ilahduttaa.

Onneksi joulu ei enää ole (ainakaan itselläni) samanlaista hysteriaa lahjojen kanssa kuin ennen. Muutaman lahjan kuitenkin haluan antaa. Ei mitään överiä, mutta jotain mikä kertoo lahjan saajalle, että olen häntä ajatellut.

Ruokalahjat on kyllä aina toimivia. Itsetehdyt leivonnaiset ovat tietysti aivan ihania! Aina sitä aikaa ei kuitenkaan vaan löydy värkätä itse omin pikku kätösin pakettiin sisältöä. Ja olen päättänyt että joulu EI kuulu niihin asioihin mistä pitäisi stressata, päinvastoin! Niimpä myös valmiina ostetut syötävät yllätykset ovat ainakin omasta mielestäni oikein hyviä ja ihania muistamisia. Alla nyt vinkkini, jonka olen aikaisemmin antanut ainakin tupari- ja synttärilahjaksi.

Aamiaiskori

Aamiaiskori on piristävää vaihtelua perinteisille herkkukoreille! Olen siis aiemminkin koonnut tällaisia lahjaksi muissa yhteyksissä, mutta joululahjaksi se sopii myös mainiosti. Vielä kun korista löytyy terveellisempiä vaihtoehtoja, niin mikäs sen parempaa jouluähkyn jälkeen!

Korit mihin olen aamiaistarvikkeita laittanut ovat löytyneet ihan kirppareilta n. 2-4 eurolla.

Mitä koriin sisälle?

Antamistani koreista löytyy aina

  • Kahvia, teetä tai kaakaota
  • Valmis smoothie
  • Hedelmiä

Lisäksi olen kerran laittanut chiavanukas/-puuroainekset: Chiasiemeniä, kookosmaitoa ja jokin makeuttaja, esimerkiksi hunaja. Tuolloin hedelmäksi on valikoitunut sitruuna/lime, ja mukaan olen kirjoittanut chiapuuron valmistusohjeen. Käy kurkkaamassa ihanan chiavanukkaan ohje.

Siemennäkkärit ja manteli- tai pähkinätahna ovat myös loistovalintoja koriin, ja tänä vuonna päädyn niihin. Kuvassa olevassa korissa on gluteenia sisältävää näkkäriä, koska lahjan saajalla ei ole yliherkkyyttä sen suhteen. Ruohonjuuresta löydät kuitenkin myös valikoimaa gluteenittomista siemennäkkäreistä.

Ruohonjuuresta löydät myös todella runsaan valikoiman erilaisia pähkinätahnoja. Lisäksi myös mantelitahnoja, ja erilaisia siementahnoja on yllin kyllin, joten on varaa mistä valita.

Suomalaisen Humblen kylmäpuristetut luomusmoothiet on ihanan raikkaita aamunaloitusjuomia.

Raikas Humblen smoothie päätyy lahjakoreihini. Mulla on myös itselläni usein varastossa näitä smoothieita niitä aamuja, tai välipalan tarvetta varten, kun on kiire… Smoothiet on kylmäpuristettu tuoreista hedelmistä, eikä niitä kuumenneta lainkaan valmistusprosessissa Se onkin näiden smoothieiden raikkauden salaisuus. Makuja on kolme: Viher-, mango- ja ananas-kookos.

Aivojen tueksi tarkoitetuissa Flow kahvissa ja Flow kaakaossa on kyllä maut kohdillaan.

Aamuunhan kuuluu tietenkin myös jokin lämmin juoma, oli se sitten kahvia, teetä tai kaakaota. Sellainen koriin siis kannattaa ehdottomasti sujauttaa. Mä olen tykästynyt Foodin uutuksiin, Flow kahviin ja Flow kaakaoon. Tänä jouluna annan maistiaiseksi kahdelle läheisellenikin jomman kumman niistä. Tiedän että he eivät ole ainakaan ennen niitä vielä maistaneet!

Flow kahvi on perulaista Reilun kaupan luomukahvia, johon lisätty siiliorakasuutetta (Lion`s mane), kaakaosta valmistettua Chocamine-uutetta ja L-teaniinia. Kun kahvin kofeiini ja Chocaminen teobromiini herättävät, niin samalla siiliorakasuute ja L-teaniini tasapainottavat ja tukevat kahvin stimuloivaa vaikutusta. Mielenkiintoista, vai mitä?

Flow kaakaoon olen ihastunut tosi paljon! Vuosien jälkeen mäkin juon nyt suht usein kaakaota. Maku on aivan ihana. Kaakao koostuu kaakaojauheesta ja kookosmaitojauheesta. Siihen on lisätty myös supermacaa, kurkumiinia, siiliorakasuutetta, Chocamine-uutetta (teobromiini) ja cordyceps-uutetta. Mausteina on käytetty ceylon-kanelia, kardemummaa, lakritsiuutetta, vaniljaa ja hieman merisuolaa. Aikamoinen kombinaatio, joka kyllä toimii!

Jos annat herkkuja sisältävän korin lahjaksi, niin kääräise se halutessasi vielä sellofaaniin. Ja mikäli et löydä sopivaa koria, niin kyllä muistamiset vaikka jouluisessa lahjapussukassakin tuottaa varmasti ihan yhtä suurta iloa!

Ihanaa ja rauhallista joulunodotusta sinulle! Älä ota valmisteluista liikaa paineita, elämässä löytyy niin paljon muita asioita joita tulee kuitenkin stressattua.

❤️Vuokko

Vastaa

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*