Tuntuuko, että näin juhannuksen jälkeen maistuisi vähän kevyemmät eväät? Juhannusviikko oli itselläni ensimmäinen kesälomaviikko, ja oikeastaan koko viikko tuli syötyä aika raskaasti. Tehtiin mieheni kanssa reissuja täällä kotomaassa, ja reissussa se ruokavaliokin saattaa välillä näyttää aika erilaiselta kuin normaalisti.

Nyt on mukava ottaa taas vähän kevyemmin, ja mikä siihen sopisikaan paremmin kuin erilaiset salaatit. Salaatit ovat siitäkin ihania, että ne valmistuvat melko vähällä vaivalla ja nopeasti. Mikäli grillaus on sinulle se juttu näin kesällä, ei sitä tokikaan tarvitse unohtaa vaikka siirtyisitkin enemmän kasvislinjalle. Grilliin voit laittaa melkein mitä vaan, mansikoista lähtien.

Jaan sinulle nyt ohjeet kahteen kesän suosikkisalaattiini. Toinen vie ehkä sinutkin muistoissa lapsuuteen. Mahdollisesti aurinkoisiin kesiin mummolassa. Toisessa pääset nauttimaan grillatuista ainesosista.

Lapsuusmuistoja herättävä resepti on vanhan ajan munasalaatti. Tämä resepti on varmasti monessa suvussa kulkenut sukupolvelta toiselle. Äidin tekemä munasalaatti kuului omassa lapsuudessani aina kesään, ja oli vaan jotain niin hyvää! Äitini on ohjeen oppinut taas omalta äidiltään.

Perinteisesti vanhan ajan munasalaatti tehdään kuohukermaan, ja siihen lisätään sokeria. Niiden osalta olen tähän klassikkoon muutoksia tehnyt, mutta se sallittakoon. Kuohukerman olen vaihtanut kermaviiliin, ja sokerin sijaan käytän erytritolia, eli karppisokeria.

Hedelmäisessä grillijuustosalaatissa yhdistetään suolainen grillijuusto makeisiin mansikoihin ja ananakseen. Itse grillaan juustoviipaleet ja ananasrenkaat/palat, mutta mikään ei estä sinua grillaamasta myös mansikoita! Se onnistuu parhaiten varrastikuissa.

Voit sivellä ananaspalat ennen grilliin menoa hunajalla, tai vaalealla balsamicolla. Mutta huomioi, että balsamicokastike sisältää sokeria. Joten valitse hunaja, jos haluat välttää täysin lisättyä sokeria.

Tähän salaattiin kannattaa käyttää runsaasti basilikaa (jos vain pidät siitä). Mielestäni se tuo sen tarvittavan viimeisen silauksen.

Munasalaatti kevyemmin

Ainekset
n. 1litra pehmeää salaattia
3 kananmunaa

1dl kermaviiliä
1,5-2 tl väkiviinaetikkaa
3-4 tl erytritolia (tai muuta haluamaasi makeutusta)

(Halutessasi voit lisätä salaattiin paloiteltua kurkkua)

Ohje

Keitä kananmunat koviksi, ja jäähdytä.
Halkaise jäähtyneet kananmunat ja ota keltuaiset erilleen. Survo keltuaiset haarukalla.

Lisää kermaviili, etikka ja makeutus keltuaisten sekaan, ja sekoita tasaiseksi. Tasaisimman tuloksen saat vispilällä. Kastikkeen olisi tarkoitus olla melko notkeaa.

Maistele välillä ja säädä etikan, sekä makeutuksen määrää suuhusi sopivaksi. Voit halutessasi lisätä myös hieman suolaa.

Pilko kananmunien valkuaiset. Ota pieni osa valkuaispaloista sivuun. Laita loput yhteen revittyjen salaatinlehtien kanssa.
Sekoita keltuaiskastike salaatin ja valkuaispalojen joukkoon. Kaada päälle loput pilkotut valkuaiset, ja leikkaa päälle ruohosipulia.

Nauti!

Hedelmäinen grillijuusto-salaatti

Ainekset

salaattia (käytä pehmeitä salaattilajikkeita)
kurkkua
tuoretta basilikaa
tuoreita mansikoita
tuoretta ananasta
grillijuustoa (voit käyttää myös Halloumia)
hunajaa tai vaaleaa balsamicoa
oliiviöljyä

Ohje

Leikkaa ensin tuoreesta ananaksesta renkaita tai viipaleita. Voitele ananaspalat molemmin puolin hunajalla tai balsamicolla. Anna ananaksen maustua hetkisen.
Siivuta grillijuusto. Älä tee liian ohuita siivuja. Tuolloin juusto kuivahtaa, eikä jää keskeltä ihanan pehmeäksi.
Revi salaattia lautasille, lisää basilikan lehtiä ja paloiteltua kurkkua ja mansikoita.
Grillaa ananasta niin että se saa kaunista väriä. Grillaa juustoviipaleita siten, että ne saavat rapsakan pinnan, mutta jäävät sisältä mehevän pehmeäksi.

Nosta grillatut ananakset ja juustot salaattipedille. Lisää vielä halutessasi mansikoita ja basilikan lehtiä. Pirskottele päälle oliiviöljyä.

Nauti heti!

Herkullisia hetkiä!
❤️Vuokko

Olisi hienoa tavata Sinut myös somessa. Instagram: @itseahellien. Facebook: Itseä hellien.

 

Vastaa

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*