Snickers nice cream on kesän ehdoton terveellinen herkku.

Nyt voi varmuudella sanoa kesän alkaneen. Ai että mistä upeista aurinkopäivistä ollaankaan saatu nauttia! Onko lämmin sää sytyttänyt sinullakin heti jätskihimon? Tee jäätelöä itse ja voit valmistaa siitä terveellisemmän version ilman valkoista sokeria tai kermaa. Jäätelön tekeminen onnistuu kotona helposti, ja ilman jäätelökonettakin.

Jaan ohjeet kahteen tosi simppeliin jätskiin. Molemmat ovat maidottomia, eikä niissä käytetä myöskään valkoista sokeria. Säästyt näitä syödessä myös turhilta säilöntä- ja lisäaineilta. Nämäkään ton-ton-reseptit eivät ole kuitenkaan mauttomia, vaan ihanan herkullisia lämpimän kesäpäivän nautintoja.

Jäätelöiden makeutta voit itse säädellä makusi mukaan, ja valita sellaisen sokerin korvikkeen, mikä tuntuu sinulle parhaimmalta. Itse käytin näissä vaahterasiirappia ja xylitolia eli koivusokeria. Mikäli käytät vaahterasiirappia, valitsethan antioksidanttipitoisen luomuversion mistä saat irti kaikki vaahterasiirapin terveyshyödyt. Jos taas haluat vähähiilihydraattisen makeutusvaihtoehdon, niin käytä xylitolia. Toki voit käyttää mitä tahansa muutakin makeuttajaa kuten esim. steviaa, hunajaa tai kookossokeria.

Jäätelöiden jähmettyminen pakkasessa ottaa noin 1-4 tuntia. Voit nopeuttaa hommaa jakamalla massaa pienempiin astioihin. Sekoittele jäätelöitä jähmettymisvaiheessa puolen tunnin välein. Se tekee koostumuksesta paremman.

Jäätelöt kannattaa ehdottomasti syödä samana päivänä heti kun jäätelön koostumus on mieleistäsi. Toki nämä säilyy pakkasessa pidempäänkin, mutta koostumus on parhaimmillaan ennenkuin jätski on jäätynyt kivikovaksi ja siitä sulateltu syötäväksi. Jos kuitenkin haluat tehdä jäätelöä ennakkoon pakkaseen, tee seuraavista kahdesta ohjeesta snickers nice cream. Se säilyttää mukavan koostumuksen paremmin senkin jälkeen kun se on välillä ollut täysin jäässä.

Mutta nyt itse resepteihin. Alkaa jo jädehammasta kolottaa!

Saat pyöriteltyä vadelma-kookosjäätelöstä palloja, kun nautit sitä valmistuspäivänä.

Vadelma-kookosjäätelö

Tämän raikkaan marjaisan jäätelön voit tehdä myös muista marjoista. Jos lisäät jäätelöön vaniljauutetta, ole annostelun kanssa tarkkana ettei tule liikaa.
Ohje
1 avokado
2 dl jääkaappikylmää kookosmaitoa (käytä valkoista kovaa osaa)
2,5-3 dl vadelmia
2 rkl vaahterasiirappia
1 rkl koivusokeria
1/4 tl vaniljauutetta (voi jättää pois)

Sekoita kaikki jäätelön ainekset tasaiseksi massaksi joko blenderissä tai sauvasekoittimella.
Kaada seos astiaan ja laita pakkaseen. Sekoittele seosta puolen tunnin välein.
Nauti kun jäätelö on jähmettynyt tarpeeksi.

Snickers nice cream

Nice cream on banaanista valmistettua jätskiä. Voit tehdä nice creamen myös marjaisena vesiona, tai lisätä muuta haluamaasi maustetta/hedelmää mukaan. Tämä ”snickers” versio on pysynyt itselläni lempparina kesästä toiseen!
Ohje
4 kypsää banaania paloiteltuna
4 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl maapähkinävoita
1-2 rkl vaahterasiirappia (voit jättää pois jos banaani mielestäsi makeuttaa jo tarpeeksi)
loraus (2-3 rkl) manteli- tai kauramaitoa
Pidä paloiteltuja banaaneja pakkasessa etukäteen että ne ovat hieman kohmeisia. Näin nopeutat jäätelön jähmettymisvaihetta.
Sekoita kaikki ainekset yhteen sauvasekoittimella.
Laita sitten seos astiaan ja pakkaseen. Sekoittele seosta puolen tunnin välein.
Nauti kun koostumus on mieleistäsi.

Herkullisia hetkiä!
<3VuokkoVastaa

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*