Löytyykö muita raakakakkujen ystäviä? Itse tykkään raakakakuista aivan älyttömästi, ja siksi onkin outoa, etten ole aiemmin tänä kesänä sellaista tehnyt. Toisaalta kesällä on niin paljon muutakin ihanaa herkuteltavaa, ettei vaan kaikkea ehdi…

Mutta nyt tilanne on korjattu, ja pyöräytin kakun vadelmista, onhan vadelma-aika parhaimmillaan. Tästä kakusta tuli ihan super herkullinen. Se on samaan aikaan ihanan raikas ja makea.

Koemaistatan raakaleivonnaiseni yleensä aina miehelläni, joka tykkää herkutella mieluusti perinteisillä vehnäleivonnaisilla. Tämä lahjomaton tuomarini santsasi kakkua kehujen kera, ja tilasi sitä pöytään pian uudestaan. Se kertoo herkullisuudesta jo aika paljon!

Vadelmaraakakakku on gluteeniton, maidoton ja valmistettu ilman valkoista sokeria. Halusin tähän kakkuun oikein pehmeän pohjan, ja pähkinöiden sijaan valmistin sen manteli- ja kookosjauhoista. Pohjasta tuli omaan makuuni juuri sopiva, pehmeä ja kosteahko.

Raakakakun valmistamiseen tarvitset monitoimikoneen ja blenderin. Mikäli blenderisi ei ole sieltä tehokkaimmasta päästä, niin voit työstää täytettä ensin vaikka sauvasekoittimella. Viimeistele täyte kuitenkin blenderissä, että saat koostumuksesta silkkisen tasaista.

Tein tämän kakun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on n. 15 cm.

IHANA VADELMARAAKAKAKKU

Pohja
12 taatelia (liota taateleita hetkinen etukäteen)
1,5 dl mantelijauhoja
3 rkl kookosjauhoa
pieni ripsaus suolaa
Täyte
3 dl cashew-pähkinöitä (liota pähkinöitä etukäteen n. 2-3h)
3 dl vadelmia
1/2 dl sulaa kookosöljyä
1/2 sitruunan mehu
5-6 rkl vaahterasiirappia (voit laittaa enemmänkin, makusi mukaan!)
tilkka vettä
Tee näin:
Valmista ensin pohja.
Laita kaikki pohjan ainekset monitoimikoneeseen ja työstä tasaiseksi massaksi.
Painele taikina tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä vuoka pakastimeen.
Pohjan ollessa pakkasessa valmista täyte. Blendaa kaikki täytteen raaka-aineet tasaiseksi tehosekoittimessa. Tarkista maku ja lisää makeutusta tarvittaessa.

Kaada täyte pohjan päälle ja siirrä kakku pakkaseen jähmettymään. Kakku saa olla pakkasessa mielellään yön yli, mutta kuitenkin vähintään 4 tuntia.

Ennen tarjoilua ota sulamaan n. 2 tuntia aikaisemmin.

Jos tätä sattuu jäämään yli, kakku säilyy jääkaapissa muutamia päiviä.

Herkullisia hetkiä!

❤️Vuokko


Olisi ihana tavata Sinut myös somessa. Instagram: @itseahellien. Facebook: Itseä hellien.

Vastaa

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*