Nyt olisi tarjolla sellainen resepti, että koeta tätä edes kerran! Ehkä ihastut näihin yhtä paljon kun mekin, eikä näiden valmistus jää yhteen kertaan.

Parhaat salaattikääröt ovat kevyempi versio wrapeista, koska täytteet kääritään nimensä mukaisesti salaatinlehteen. Nämä ovat siis myös luontaisesti täysin gluteenittomia.

Ja täytteet, voi nam. Ajattelin että nämä olisivat varmasti ihan mukavaa syötävää, kun lähdin yhdistelemään kääröjen täytteitä. Mutta lopputulos osoittautui paljon enemmän kuin mukavaksi! Voisin syödä ihan pelkästään näitä, niin kauan kun raparperikautta vaan riittää. Kirpeä raparperi saa tässä kaverikseen hummusta, mikä on tuunattu makealla bataatilla. Lisäksi täytteenä on halloumia. Se nyt vaan sopii lähes kaikkeen, tiedäthän..  Nämä simppelit täytteet muodostavat kyllä aivan loistavan kombon.

Bataatin paahtamista lukuunottamatta salaattikääröt valmistuvat nopeasti. Ja voit toki ennakoida  valmistusta ja paahtaa bataatin vaikka jo edellisenä päivänä.

Parhaat salaattikääröt

Ohjeesta riittää kahdelle isompaan nälkään, tai useammalle pikkunaposteluun.

Marinoidut raparperit

2,5 dl raparperia siivutettuna
1 rkl viinietikkaa (riisiviinietikka, valkoviinietikka)
1/2 rkl vettä
1/2 rkl raakaruokosokeria
1/2 tl suolaa
pieni kourallinen korianteria silputtuna
Kuori ja siivuta raparperi ohuiksi siivuiksi. Kääntele sitten kaikki ainekset hyvin sekaisin ja anna marinoitua jonkin aikaa.

Bataattihummus

1 prk säilyke kikherneitä  (käytin Pirkka 380g/230g)
250g paahdettua bataattia
1-2 valkosipulin kynttä
2 rkl tahinia
2 rkl sitruunan mehua
5 rkl vettä
3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl juustokuminaa
1/4-1/2 tl kurkumaa (ei välttämätön)
muutama rouhaisu mustapippuria
Paahda bataatti 200 asteisessa uunissa. Jos paahdat sen kokonaisena, tee bataattiin muutama syvä viilto. Paahda n. 1 tunti, tai kunnes bataatti on pehmeää. Paahtamisaika lyhenee, jos laitat bataatin uunin esim. siivuina. Paahdetun bataatin kuori irtoaa helposti.
Kun bataatti on jäähtynyt, laita kaikki hummuksen ainekset monitoimikoneeseen, ja aja tasaiseksi massaksi. Mikäli sinulla ei ole monitoimikonetta, voit käyttää sauvasekoitinta.
Hummusta tulee tällä ohjeella melko paljon. Voit tehdä myös puoli annosta, tai hyödyntää ylijäävän osuuden. Sopii esimerkiksi levitteeksi riisikakkujen tai siemennäkkärin päälle, kasvisten kaveriksi jne.
Lisäksi
Suuria salaatinlehtiä
1 pkt halloumia (varmasti myös grillijuusto toimii)
Leikkaa halloumista noin puolen sentin viipaleita kapeammalta sivulta. Grillaa, tai paista halloumia pannulla.
Laita salaatinlehden sisään bataattihummusta, marinoituja raparperisiivuja ja pala halloumia. Kääri rullalle/paketiksi. Voit kiinnittää kääryleen vielä ruohosipulilla.
Laita täytteet salaatin lehden toiselle sivulle, niin se on helpompia kääriä.
Toivottavasti nautit näistä!

Ja mikäli kaipaat lisää reseptejä joissa käytetään bataattia, löydät bataatti-maapähkinävoi muffinsien reseptin täältä.

<3 Vuokko

Vastaa

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*