Tampereen laukontorilla, hieman syrjäisessä nurkassa, sijaitsee mitä ihastuttavin helmi: Mama Bear. Mikään uusi tulokas Mama Bear ei enää ole, mutta minulta on tähän saakka mennyt sen olemassaolo täysin ohi. Kun kuulin jokin aika sitten puurobistrosta, kuulosti erilaisin suolaisin tai makein täyttein tuunatut puurot niin omaperäiseltä, (ehkä myös hieman epäilyttävältä..), että pakkohan se oli lähteä katsomaan mistä on kyse.
Onneksi menin! Karhuäiti ottaa heti sisään astuessasi lämpimään syleilyynsä. Bistro on pieni ja tunnelmallinen. Sisustus on melko yksinkertainen, mutta niin kaunis. Pienet yksityiskohdat on huomioitu vessaa myöden. Ja se vastaanotto – todella tunnet itsesi tervetulleeksi.
Mama Bear tarjoilee puuroja sadun mukaisesti kolmessa koossa. Voit valita joko pienen pienen, juuri sopivan tai suuren suuren. Otimme mieheni kanssa juuri sopivat, ja sitä ne olivat, ainakin vähän isompaan nälkään. Valittavana on joko kaurapuuro tai täysin gluteeniton puuro, mikä oli tällä kertaa tehty tattarista ja kvinoasta. Mama Bear valmistaa puurot pitkään ja rakkaudella, niitä haudutetaan sen kuusi (6) tuntia.
Täytteitä on tosiaan niin suolaisia kuin makeitakin. Suolaiset täytteet puuroon yhdistettynä kuulostivat niin erikoiselta, että valitsimme ne. Minun tattari-kvinoapuuron päälle tuli fetaa, pestoa ja parmesaania. Mies otti kaurapuuroonsa kinkku-avokado-kanamunatäytteen.
Pitkään haudutettu puuro oli odotetusti todella hyvää. Entäpä sitten yhdistettynä noihin täytteisiin? Kyllä, toimii! Lähinnä alkoi harmittaa, että annoksesta tuli niin täyteen, että ei millään jaksanut maistaa toista puuroa makeilla päällisillä. Mieli kyllä teki, joten todella pian on päästävä uudestaan puurolounaalle.

Listalta löytyy myös mm. tuorepuuroja, smoothiebowleja, raakakakkuja ja raakasuklaata. Kaikki täällä valmistetaan ilman gluteenia, lehmänmaitoa ja valkoista sokeria. Kahvit ja teet ovat luomulaatuisia. Täydellistä!

Puurot täytti vatsamme niin hyvin, ettei jälkkäriksi enää paljoa mahtunut. Mutta aina on tilaa kurkumalatelle ja muutamalle palalle hyvää raakasuklaata. Ehdottomasti tuo oli paras kurkumalatte minkä olen missään saanut. Listalla oli myös mielenkiintoinen lakritsilla maustettu aktiivihiililatte. Sitä(kin) täytyy joku kerta kokeilla…

Karhuäidin luona ei voi olla kuin hyvällä tuulella. Käyhän sinäkin tankkaamassa hyvää oloa Laukontorin suunnalla!

Mama Bearista löydät myös mm. mindfulness-tunteja.
Lisätietoja löydät nettisivuilta https://www.mamabear.fi/

❤️Vuokko

Vastaa

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

WhatsApp chat