Mikäli tykkäät maapähkinävoista, tykkäät todennäköisesti myös näistä terveellisemmistä muffinseista! Nämä sopivat erityisen hyvin aamiaispöytään tai vaikka välipalaksi.

Bataatti-maapähkinävoimuffinsit valmistetaan ilman gluteenia, valkoista sokeria tai lehmänmaitoa. Ne ovat kostean meheviä ja kypsä bataatti tuo taikinaan luontaisesti makeutta. Voit jättää muun makeutuksen kokonaan pois, tai lisätä haluamaasi makeutusta mieltymyksesi mukaan. Maistele taikinaa mikä toimii sinulle. Minä lisäsin näihin hieman koivusokeria eli xylitolia. Jauhoina käytetään kookos- ja mantelijauhoja, joita löytyy myös terveellisemmästä marjapiirakasta. Ne toimivat tässäkin oikein hyvin.

Muffinsit valmistuvat melko nopeasti. Bataatin esikäsittely ottaa hieman aikaa, mutta kun leikkaat bataatin ennen paahtamista pienemmiksi paloiksi/siivuiksi, tapahtuu paahtaminen ja jäähdyttely nopeammin. Sitten vain sekoitat kuivat ja märät ainekset erikseen sekaisin, yhdistät ne, ja ladot valmista taikinaa  muffinivuokiin. Tuo kosteiden aineksien seos on muuten jo itsessään niiiin hyvää, että sen olisi voinut lusikoida yksistään ääntä kohti!

Mikäli olet aiemmin leiponut pääosin (vehnä)jauhoista, niin älä odota että tämän leivonnaisen koostumus olisi samanlainen, kun suuri osa raaka-aineista on kosteita; bataattia, maapähkinävoita ja jogurttia. Mutta se ei todellakaan tee näitä muffinseja lainkaan huonommaksi, vain erilaisiksi. Nämä kyllä tekevät kauppansa ainakin meille erinomaisesti.

Bataatti-maapähkinävoimuffinsit maistuvat ihan ilman mitään lisukkeita, mutta voit kokeilla niiden  kaverina kevyesti vaahterasiirapilla makeutettua maustamatonta soijajogurttia. Hieman hapan jogurtti sopi näiden muffinsien kanssa hyvin yhteen.

Ohje
(Tästä määrästä tulee 6 muffinsia)

2 dl kypsää bataattia
1,5 dl Alpron maustamatonta soijajogurttia
1 dl (luomu)maapähkinävoita
2 kananmunaa
1 dl kookosjauhoja
0,5 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2-3 rkl koivusokeria (tai muuta haluamaasi makeutusta)

Bataatin voit kypsentää esimerkiksi paahtamalla uunissa. Kuori ja siivuta bataatti. Paahda bataattisiivuja 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes ovat kunnolla pehmenneet. Jäähdytä ja paloittele.

Laita kulhoon kypsät bataatinpalat, soijajogurtti, maapähkinävoi ja kanamunat. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.

Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään.

Yhdistä kuivat ja kosteat ainekset ja jaa taikina voideltuihin muffinivuokiin.

Paista muffinseja 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Kokeile välillä tikulla, kun tikkuun ei tartu mitään, ovat muffinsit kypsiä.

Aurinkoista tulevaa viikonloppua ja äitienpäivää!

<3 Vuokko

Vastaa

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*