Kävin viime syksynä ensimmäistä kertaa aromahoidossa. Eikä se kerta todellakaan jäänyt viimeiseksi. Uusia juttuja todellakin kannattaa kokeilla, silloin voi löytää jotain sellaista että jälkikäteen miettii miksi en ole tehnyt tätä jo paljon aikaisemmin!

Minulle on tehnyt hoitoja Minna Holopainen, joka valmistui hiljattain aromahoitajaksi. Hän on  koulutukseltaan myös CIDESCO-kosmetologi, joten kehollisesta hoitamisesta on aiempaakin pohjaa.

Minnan sanoin ”Aromaterapia on luonnon tuoksujen hoivaa keholle ja mielelle”. Voin todellakin allekirjoittaa tämän, niin kokonaisvaltainen vaikutus eteerisillä öljyillä on. Poikkeuksetta olen saapunut noista hoidoista kotiin fyysisesti rentoutuneena ja mieli on ollut selkeämpi ja  rauhallisempi, mutta kuitenkin samalla uutta puhtia täynnä.

 

Mitä on aromahoito?

Aromahoito on hierontahoito, jossa käytetään 100% eteerisiä öljyjä pohjaöljyyn laimennettuna. Hieronta on lempeää, ja huomattavasti kevyempää kuin klassinen hieronta. Eteeriset öljyt vaikuttavat elimistöön ihon läpi hierottuna, hengitysteiden ja hajuaistin kautta.

Hieronnalla pyritään edesauttamaan eteerisen öljyn imeytymistä. Öljyt laimennetaan aina pohjaöljyyn. Eteerinen öljy tarvitsee pohjaöljyn imeytyäkseen epiteelin kautta verenkiertoon.

Hajuaistin kautta kautta eteeriset öljyt vaikuttavat tehokkaasti. Öljyjen tuoksu kulkeutuu keskushermostoon ja limbiseen järjestelmään, joka säätelee autonomisen hermoston toimintaa ja tunteita. Tuoksuilla on kyllä uskomaton voima. Tiedäthän miten suuren muistijäljen jokin tuoksu voi jättää, ja saada sinut palaamaan elävästi johonkin hyvin kaukaiseenkin hetkeen?

Eri eteeriset öljyt vaikuttavat eri tavoin. Niistä voi saada apua mm. stressiin, lihasjännitykseen, iho-ongelmiin, erilaisiin kiputiloihin ja verenkiertoon. Öljyt voivat niin rauhoittaa ja rentouttaa, kuin myös virkistää ja kohottaa mielialaa. Näin muutamia mainitakseni.

 

Viimeisin hoitoni

Hoito aloitettiin rentouttavalla laventeli-jalkakylvyllä. Tämä on jo melkoisen tehokas. Olo alkoi muuttua rauhallisemmaksi, vaikka äsken hermoilin huonoa ajokeliä. Ruusun terälehdet kylpyvedessä toivat myös ihanaa fiilistä.

Öljyt ja hoidettava alue valitaan sen hetkisen tilanteen mukaan. Onko fyysisellä tai henkisellä tasolla jotain sellaista mihin toivoisi apua. Viimeisin hoito tehtiin tilanteessa, jossa tuntui että kylmä ja pimeä talvi on ottanut niskalenkin meikäläisestä. Fiilikset olivat väsyneet ja innottomat. Lisäksi hermosäryt olivat taas kiusanneet enemmän.

Ensin Minna käsitteli kasvot Nerolilla. Nerolin tuoksu on ihana ja sillä on rauhoittava vaikutus. Se on hellävarainen ja käy kaikille ihotyypeille. Plussaa myös siitä, että sillä on ikääntymistä ehkäisevä vaikutus…!

Niska-hartia-alue, sekä jalat ja kädet käsiteltiin öljyseoksella, johon valikoitui Nerolin lisäksi Bergamotti, mitä sanotaan ”aurinkoisimmaksi” eteerisistä öljyistä. Bergamotilla haetaan kesäfiiliksiä talven keskellä, se kohottaa mielialaa ja sillä on myös ihoa uudistava vaikutus. Kolmantena seoksessa oli Manuka (Uuden-Seelannin teepuu). Manuka on luonnon oma ”antibiootti”. Se tappaa tehokkaasti viruksia, bakteereita ja sieniä. Lisäksi sitä on käyetty hoitamaan vatsaa ja suolistoa sekä ihosairauksia.
Öljyt laimennettiin manteliöljyyn, minkä pehmittävä ja kosteuttava vaikutus sopii hyvin suomalaiselle kuivalle iholle

Minna käyttää hoidoissaan pääasiallisesti Itävaltalaisen Feeling-sarjan tuotteita.

Aromahoidossa sitä menee aivan toisiin sfääreihin. Lempeä hieronta ja ihana eteeristen öljyjen tuoksu saa vaipumaan melkoiseen zen-tilaan. Ulkona paukkuva pakkanen, ja pian edessä oleva auton ikkunoiden skrapaus unohtuu autuaasti. Ja mikä myös huippua, niin sain vähäksi aikaa rauhan säryiltä!

Minulle erilaisissa hoidoissa on tosi tärkeää myös se, että tunnelma on lämmin, ja koen että palveluntarjoaja tekee työtään mielellään. Minna luo kyllä omalla olemuksellaan heti luottamuksellisen ja rennon ilmapiirin, missä koet itsesi tervetulleeksi. Hoidettavana on helppo olla ja rentoutua.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Tällä hetkellä Minna tekee hoitoja kotonaan Tampereella, välillä myös Helsingissä.

Enemmän tietoa löydät hänen facebook-sivultaan: https://www.facebook.com/lootuksenkukka.fi/
Löydät Lootuksenkukan myös instagramista: @lootuksenkukka.fi

❤️Vuokko

 

Vastaa

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*